Sledujte nás

Váš nákupní košík je prázdný

Přidejte něco, ať mi uděláte radost :)

Koupit nyní
Mezisoučet:
sleva:
Dárkový poukaz:
Celkem:

Expresní platební metody

Použijeme vaši adresu uvedenou na PayPalu. Na základě této adresy bude vypočítán také poplatek za doručení.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Migrény: vysvětlení a léčba bolesti

Aktualizováno: Nov 01, 2020
Migrény: vysvětlení a léčba bolesti

Migéna je dědičná neurologická porucha, která se projevuje jako opakující se pulzující bolest hlavy.

Jak k migrénám dochází a co přispívá k jejich rozvoji?

Migréna nastává v důsledku cévní patologie při rozšiřování mozkových tepen. K rozšiřování dochází nerovnoměrně a tyto tepny vyvíjejí tlak na přilehlé nervové buňky. Po vazokonstrikci dochází k narušení krevního oběhu v přilehlých tkáních, což může také způsobit bolest.

Vznik migrény mohou také vyvolat systémová onemocnění, poruchy metabolismu nebo patologie centrálního nervového systému. 70 % pacientů trpících migrénou má k tomuto onemocnění dědičnou predispozici.

Důležité: nejdříve navštivte neurologa

Každý, kdo pociťuje stav i jen mírně se podobající migréně, by měl navštívit neurologa. Stejné příznaky jako migréna někdy vykazují cévní onemocnění, hypertenze a nádory. Než se budete vypořádávat se svými bolestmi hlavy, je nutné vyloučit vážnější onemocnění. Samozřejmě, první rada, kterou pravděpodobně obdržíte, bude vyhnout se rizikovým faktorům. Upravte denní režim cvičení, stravování a dokonce i antikoncepční metody. K prevenci záchvatů migrény se doporučuje studená sprcha jak ráno, tak i večer.

Zkrocení migrény!

Masáž je jedním z nejúčinnějších nástrojů, které máte k dispozici v boji proti migrénám. Aplikace správného tlaku pomáhá zlepšit krevní oběh a normalizovat krevní tepny v mozku. Ve starověké Číně léčitelé při léčbě pacientů aktivně využívali stimulaci biologicky aktivních bodů, a tato metoda se stala samostatným oborem medicíny. V lidském těle je obrovské množství nervových zakončení, pokrývajících od temene hlavy až po paty. Pro zabránění silným bolestem hlavy je také většinou neurologů doporučeno uvolnění napětí v oblasti krční páteře.

Technika masáže je velmi univerzální a nejefektivnější metodou je akupunktura a akupresura. Pranamat ECO je terapeutická akupresurní masážní podložka a je velmi doporučována těm, kteří trpí migrénou. Její unikátní masážní prvky ve tvaru lotosového květu mohou pomoci posílit cévní systém, zvýšit svalový tonus a obnovit energetické hladiny. Masáž hlavy s použitím Pranamat ECO zmírní bolest, zlepší průtok krve v pokožce hlavy a odstraní napětí.