Sledujte nás

Váš nákupní košík je prázdný

Přidejte něco, ať mi uděláte radost :)

Koupit nyní
Mezisoučet:
sleva:
Dárkový poukaz:
Celkem:

Expresní platební metody

Použijeme vaši adresu uvedenou na PayPalu. Na základě této adresy bude vypočítán také poplatek za doručení.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Diskopatie: definice a léčba

Aktualizováno: Nov 01, 2020
Diskopatie: definice a léčba
  • Diskopatie, také nazývaná degenerativní diskopatie, je proces postupného zhoršování stavu meziobratlové ploténky, její zhutnění, smrštění a ztráta pružnosti a předčasné a/nebo zrychlené stárnutí ploténky. Diskopatie se může objevit v kterékoli z 23 meziobratlových plotének, včetně bederní oblasti (lumbago nebo degenerativní postižení bederní páteře). Pokud tento proces postihne ploténku v hrudní páteři, jedná se o diskopatii hrudní páteře, a pokud k němu dojde v krční páteři, jedná se o diskopatii krční páteře.
  • Diskopatií je typicky nejčastěji ohrožena krční ploténka mezi obratli L5 a S1: takzvaná diskopatie L5/S1. Častá je také diskopatie L4/L5. Nejčastější diskopatie krční páteře je C5/C6.
  • Patologie ploténky má několik fází, od nejjednodušší až po nejtěžší formu. V některých případech se meziobratlová ploténka může zcela rozpustit.

Klíčové postupy účinné léčby

Kritickým prvkem účinné léčby diskopatie je zaměřit se na úlevu od bolesti v kloubech. Bolest je často způsobená zánětem a vyvolaná meziobratlovým výhřezem a protruzí disku, které vyvíjejí tlak na nervová zakončení.

Úspěšná léčba diskopatie zahrnuje zastavení degenerativního procesu a stimulaci regenerace. Tato metoda léčby napomáhá ztišit zánět, zlepšit průtok krve v tkáních v okolí obratle a odstranit kontraktury v oblasti zad.

Tradiční léčebné metody bohužel neřeší příčiny onemocnění, pouze jeho příznaky, takže nemohou poskytnout dlouhodobý účinek, a dokonce mohou být pro zdraví pacienta škodlivé.

Terapie pomocí akupresurních podložek je jedinou metodou, která pomáhá zmírnit bolest způsobenou diskopatií a současně uvolňuje svaly a zlepšuje oběhový systém.

Při výběru akupresurní podložky věnujte pozornost těmto klíčovým bodům:

1.Podložka by měla být vyrobená z přírodních materiálů, protože v důsledku jakýchkoli problémů s páteří jsou záda mnohem citlivější a kontakt s nevhodnými materiály by mohl způsobit alergické reakce, a dokonce zpomalit průběh léčby.

2. Klíčovou částí podložky je výplň, která musí být dostatečně pevná, ale přesto optimálně pružná a poddajná, aby se přizpůsobovala tělesným křivkám uživatele. Kokosové vlákno je jediný materiál, který má všechny tyto vlastnosti a zároveň je přírodním materiálem.

Při výrobě akupresurní podložky Pranamat ECO jsme věnovali zvláštní pozornost zvláštnostem diskopatie, a proto je vyrobená ze 100% přírodních materiálů, s výplní z kokosového vlákna.

Akupresurní podložka Pranamat ECO podporuje rychlou úlevu od bolesti, zrychluje krevní oběh, zlepšuje celkový tělesný stav a také fungování celého nervového systému.

Začněte usilovat o své zdraví a duševní pohodu s Pranamat ECO ještě dnes!