Sledujte nás

Váš nákupní košík je prázdný

Přidejte něco, ať mi uděláte radost :)

Koupit nyní
Mezisoučet:
sleva:
Dárkový poukaz:
Celkem:

Expresní platební metody

Použijeme vaši adresu uvedenou na PayPalu. Na základě této adresy bude vypočítán také poplatek za doručení.

3D secure
Mastercard
VISA
STRIPE
Dotpay
Paysera
ClearPAY
PayPal

Osteochondróza: běžné příčiny a léčba

Aktualizováno: Oct 01, 2020
Osteochondróza: běžné příčiny a léčba

V dnešním světě by bylo těžké najít někoho, kdo nikdy neslyšel o osteochondróze páteře. Tato zákeřná nemoc postihuje přibližně 85 % světové populace. Je důležité, aby všechny vrstvy společnosti pochopily, proč je osteochondróza nebezpečná. Zejména pak ti, kteří mají sedavé zaměstnání. Jednotlivec trpící osteochondrózou zažívá časté bolesti zad a hlavy, chlad a necitlivost v končetinách, snadno se unaví a má sníženou pohyblivost páteře.

Příčiny vzniku osteochondrózy

Příčiny osteochondrózy nejsou zcela prokázány. Obvykle se první příznaky objevují ve věku 35 let a více. Toto onemocnění se může vyvinout a zhoršit v důsledku různých druhů poranění zad, a dále při příliš sedavém, nebo naopak příliš aktivním způsobu života. S přibývajícím věkem se příznaky objevují častěji. V současné době je stále častější, že známky osteochondrózy zaznamenávají lidé již ve věku 18 až 30 let. Podle mnoha odborníků, kteří toto onemocnění zkoumali, je hlavní příčinou vzniku osteochondrózy nesprávné rozložení zátěže na páteři. Výsledný nadměrný fyzikální tlak mění strukturu chrupavkových tkání.

Proč je to nebezpečné?

    Nebezpečí této nemoci spočívá ve vysoké pravděpodobnosti rozvoje řady závažných onemocnění, od migrény až po neplodnost. Následkem neléčené osteochondróza může být:

  • Meziobratlovou kýla;
  • Vyhřeznutí meziobratlové ploténky;
  • Rozvoj ústřelu, ischiasu, Schmorlovy uzly;
  • Úbytek meziobratlových plotének páteře a různé abnormality páteře;
  • Spinální stenóza vedoucí k invaliditě

Pokyny k léčbě

Léčba osteochondrózy, stejně jako u každého jiného onemocnění, začíná diagnózou ze strany lékaře. Během tohoto procesu provádí lékař (neuropatolog, ortoped nebo vertebrolog) soubor nezbytných postupů: laboratorní a rentgenové vyšetření. Po provedení kompletní sady diagnostických měření může lékař provést přesnou diagnózu a předepsat nejúčinnější léčebný plán.

Pranamat ECO helps to:

  • Na páteř mají blahodárný vliv léčebné bahno a minerální vody, ale nejúčinnější a nejdostupnější možností je masáž. Pokud nemáte k masáži kontraindikace (žádné nádory, benigní nebo maligní), doporučujeme pravidelnou masáž. Začlenění akupresurní masážní podložky Pranamat ECO do vaší rutiny naplní vaši každodenní potřebu masáže a aktivuje několik fyziologických procesů, které mohou pomoci léčit příznaky osteochondrózy.